FORGOT YOUR DETAILS?

LEDVERLICHTING

De voordelen van led als manegeverlichting

VERVANGEN VAN LAMP

Bij ca 8.000 uren of mogelijk eerder, dient u de gasontladingslamp te vervangen. Gasontladingslampen zijn relatief duur met € 35,= per stuk.

Indien u meerdere armaturen op rij heeft, zult u merken dat de nieuwe lamp een iets andere kleur en een minder hoge lichtopbrengst heeft waardoor het beter is om alle lampen te vervangen. Met led hoeft u de lamp niet te vervangen omdat de kans op uitval minimaal is.

LAAG ENERGIEVERBRUIK

Onze ledlampen verbruiken slechts 100 of 150 watt per uur terwijl een gasontladinglamp ca 435 watt per uur verbruikt (400 watt voor de lamp en 35 watt voor het voorschakelapparaat). Dat is een besparing van maar liefst 77%. U bespaart iedere seconde, minuut, uur of dag dat u de lampen aan heeft staan.

WIlt u snel weten hoeveel u kunt besparen op uw manegeverlichting? Bekijk dan onze bespaarcalculator en reken zelf uit hoeveel euro en energie u kunt besparen.

DUURZAAM

De levensduur van onze gasontladingslampen zijn 8.000 uren. Onze ledlampen gaan maar liefst 125.000 uren mee. Dat betekent dat indien u de lampen 6 maand per jaar gebruikt met een gemiddelde van 4 uur per dag, u de lamp niet hoeft te vervangen.

GEEN OPWARM- OF AFKOELTIJD NODIG

De led heeft geen opwarmtijd nodig en schakelt direct in op volle sterkte. Ook afkoelen is niet meer noodzakelijk: na het uitschakelen kunt u direct de lamp weer aanzetten.

Wat is ongeveer de terugverdientijd van ledarmaturen

TERUGVERDIENTIJD

Een manege van 20 x 40 meter wordt veelal verlicht met 8 gasontladingsarmaturen. Op basis van 5 branduren per dag, verbruiken deze 8 armaturen totaal 6.334 kWh.

Deze 8 gasontladingsarmaturen kunnen vervangen worden door 100 watt led armaturen waardoor de totale energiebesparing maar liefst 4.878 kWh bedraagt. Op basis van een stroomprijs van 22 cent, bespaart u maar liefst € 1.073,= op jaarbasis.

Bij een totale investering van ca € 2.400,= in 8 ledarmaturen is uw terugverdientijd iets meer dan twee jaar.

TOP