FORGOT YOUR DETAILS?

MEEST GESTELDE VRAGEN

De verzendkosten voor Nederland bedragen € 60,= en € 10,= voor iedere mast meer op hetzelfde adres (ex 21% btw).
De verzendkosten voor België bedragen € 135,= en € 10,= voor iedere mast meer op hetzelfde adres (ex 21% btw)

Voor de waddeneilanden gelden andere tarieven, neem hiervoor contact met ons op. 

Ja, ons montageteam kan de lichtmasten voor u plaatsen. Het team sluit de lichtmasten echter niet aan op uw  meterkast, dit dient u uit te laten voeren door een electricien of in eigen beheer te doen.
Gasontlading is een verouderde en geheel uitontwikkelde techniek waarbij een stroom door een gas loopt waardoor vervolgens licht en warmte ontstaat. Meer informatie vindt u op Wikipedia. Wij maken gebruik van de 400 watt armaturen, deze hebben een opbrengst van slechts 95 lumen per watt. De technologische ontwikkeling staat stil waardoor geen verbetering te verwachten is.
.
Led is een relatief nieuwe techniek waarbij licht ontstaat zodra een elektrische stroom door een elektronische halfgeleidercomponent loopt. Meer informatie vindt u op Wikipedia. Twee jaar geleden is led met 110 lumen per watt krachtig genoeg geworden om deze toe te passen als rijbakverlichting. De huidige lichtopbrengst van led is nu maximaal 156 lumen per watt, maar liefst 40% meer. De technologische ontwikkeling staat niet stil waardoor komende jaren dit verder zal toenemen.

De investering in ledarmaturen is groter dan de investering in gasontladingsarmaturen, maar als u de kosten per branduur vergelijkt dan is ledverlichting goedkoper omdat led tot wel 70% zuiniger omspringt met energie. Ook als u geen vrije groep in uw meterkast over heeft, of geen ruimte meer heeft in uw huidige groepen dan kan led een overweging zijn omdat dit veelal zonder extra groep in te passen valt.

Ook in het gebruik is ledverlichting handiger:

  • geen opwarm- of afkoeltijd meer
  • direct in- en uitschakelen
  • veelal beter in te passen in een lichtplan omdat wattage door ons te bepalen is
  • vanwege hogere lichtopbrengst per watt vergt installatie minder van de meterkast (verschil ca 70% minder stroomverbruik)
  • extreem lange levensduur tot wel 125.000 uren
De lichtmasten en armaturen zijn op voorraad, zodra uw betaling ontvangen is, is aflevering in veel gevallen de dag daarop mogelijk.
Ja, wij maken graag een lichtplan voor u op maat.

Indien u een geldig Belgisch btw-nummer heeft, kunt u deze bij uw bestelling doorgeven waardoor wij de btw kunnen verleggen. U dient dan in eigen land de btw aan te geven.

Een belangrijk onderdeel van een lichtplan is de gelijkmatigheid van de verlichting, oftewel is er overal evenveel licht of zijn er donkere plekken in de paardenbak. Donkere plekken zijn een teken dat de het lichtbeeld niet optimaal is. De oplossing is om één of meerdere lichtmasten bij te plaatsen. Het gebruik van een krachtiger armatuur bij hetzelfde aantal lichtpunten zal het lichtbeeld niet verbeteren: de donkere plekken zullen minder donker worden en onder de lichtmast zal nog veel meer licht vallen terwijl dat niet nodig is.

 

Indien uw vraag hier niet bij staat dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen. Op de contactpagina ziet u al onze contactgegevens.

TOP